Glutensiz Vişneli Brownie

Glutensiz Vişneli Brownie Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram tereyağ
- 120 gram bitter çikolata (60gr sütlü 60gr bitter kullanılabilir)
- 2 yumurta (küçük ise 3 adet)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağından 1 parmak eksik glutensiz un
- 1 paket vanilya
- Tuz
- 20 adet çekirdeksiz vişne
Glutensiz Vişneli Brownie Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağ ocakta eritilir.
- Ocak kapatılır ve çikolatalar eklenip karıştırılır.
- Yumurtalar köpürünceye kadar çırpılır.
- Toz şeker eklenir ve tekrar çırpılır.
- İlk sıcağı çıkan çikolata tereyağ karışımı ek edilir.
- Glutensiz un, vanilya ve bir çimdik tuz eklenir, karıştırılır.
- Yağlı kâğıt yerleştirdiğimiz tepsiye karışımı dökeriz.
- Üzerine çekirdeksiz vişneler serpiştirilir. (arzuya nazaran çikolata modülleri ve ceviz).
- Önceden ısıttığımız 165 derece fırında 35 dakika pişirilir.
- Daha ıslak bir kıvam isteniyorsa 30 dakika kâfi olacaktır.
Glutensiz Vişneli Brownie Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



