Tavuklu Çökertme Kebabı

Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğüs eti
Tavuğu kızartmak için ;
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
Tavuk marine için;
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pulbiber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tuz
Patates kızartması için;
- 5 adet büyük uzunluk patates
- Kızartmak için sıvı yağ
- Tuz
Yoğurt sos için;
- 1 kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
- Çay kaşığının ucuyla tuz
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuğu marine edip 2 saat buzdolabında dinlendirelim ben tavuğumu küp küp doğradım ancak julyende doğrayabilirsiniz.
- Patatesleri fotoğraftaki üzere pek ince doğrayalım ve bol kızgın yağda kızartalım, ben 4 seferde kızarttım hepsini birlikte atarsanız hamur olur ve hoş olacağını sanmıyorum aceleniz yoksa şayet 3-4 seferde kızartın .
- Kızarttıktan sonra geniş bir servis tabağına alalım ,bir yandanda tavuğumuzu kızartmaya başlayalım .
- Büyük bir tavaya yağımızı alalım yağ yeterlice kızdıktan sonra 2 seferde tavuklarımızı kızartalım hepsini bir atarsanız tavuklar sulanır ve sonuç hoş olmaz .
- Tavukları azar azar yağa atalım yağ çok sıçrayacaktır bilginiz olsun dikkat edin .
- Tavuklarımız kızardıktan sonra bir tabağa alalım ve yoğurdumuzu hazırlayalım .
- Hazırladığımız yoğurdu patateslerin üzerine gezdirelim ,yoğurdun üstüne tavukları bırakalım ve en son tavada yağımızı eritip içine toz biberimizi ekleyelim ve kebabımızın üzerine gezdirelim şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun.
Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



