Browni Kurabiye

Browni Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta
- 100 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5-2 su bardağı un
Şerbet için;
- 2 su bardağı sıcak su
- 2 su bardağı şeker
Browni Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti için; 2 su bardağı sıcak su ve şekeri güzelce çırpalım şeker eriyene kadar ve soğumaya bırakalım. Kurabiye için oda sıcaklığında yumuşamış tereyağ, sıvı yağ ve şekeri derin bir kapta karıştıralım.
- Yumurta, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim ve yoğurmaya başlayalım. Unu denetimli bir biçimde ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
- Hamur toparlanıp ele yapışmayan bir kıvam aldıktan sonra hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın ve fırın tepsisine alalım.
- Önceden ısıttığımız 200 derece fırında 20-25 dk pişiriyoruz.
- Fırından çıkardığımız browni kurabiyelerimizin birinci sıcaklığı çıktıktan sonra bir kaşık yardımı ile soğuyan şerbete batırıp çıkarıyoruz ve servis tabağına alıyoruz.
- 2-3 saat dinlendirdikten sonra servise hazır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🤗.
Browni Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








