Çikolata Soslu Tavuk Göğsü Tatlısı

Çikolata Soslu Tavuk Göğsü Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya

Çikolata sosu için;

  • 1 paket hazır çikolata sosu
  • 2 su bardağı süt

Çikolata Soslu Tavuk Göğsü Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tenceremize tereyağı alıp eritelim üzerine un ek edip hafif rengi dönünceye kadar karıştıralım .
  2. Azar azar süt eği yapıp kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edelim.
  3. Kaynamaya başlayınca altını kısıp 3 dakika daha kaynatıp kapatalım soğuması için biraz beklendikten sonra mikser ile en az 3-4 dakika çırpalım .
  4. Kaselere paylaştıralım ,üzeri için bir paket hazır çikolata sosunu tencereye alalım.
  5. Üzerine 2 su bardağı süt ek edelim tekrar kaynayana kadar karıştıralım .
  6. 1-2 dakika sonra altını kapatalım ve birinci sıcağı çıktıktan sonra soğuyan muhallebilerin üzerine dökelim .
  7. Buzdolabında en az 1-2 saat dinlendirdikten sonra servis edelim deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.

Çikolata Soslu Tavuk Göğsü Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çok Lezzetli Limonata Tarifi
Nefis Yulaf Pizza (Diyet)
Mini Pizza
Zerdeçallı Kuru Fasulye
Borcamda Pasta
Talaş Böreği Garnitürlü Çıtır Çıtır
Hdabla | © 2025 |