Patlıcanlı Fit Lokmalık Doyurucu Yemek

Patlıcanlı Fit Lokmalık Doyurucu Yemek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet patlıcan
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber
  • 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 avuç maydanoz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4-5 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon

Patlıcanlı Fit Lokmalık Doyurucu Yemek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları dilimleyelim.
  2. 1 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz, kekik, karabiber, pul biberle harmanlayıp 170 derece fırında yahut airfreyde yahut tost makinesinde kızarana kadar pişirelim.
  3. Maydanozları da doğrayalım.
  4. Zeytinyağı ekleyip ısıttığımız tavada soğanı soteleyelim.
  5. Daha sonra içine salça ekleyip sotelemeye devam edelim.
  6. Haşlanmış mercimekleri de ekleyelim pişirmeye devam edelim.
  7. Ocağı kapatıp doğradığımız maydanozu ekleyelim.
  8. Yoğurdun içine sarımsağı ezip biraz tuz ile çırpalım.
  9. Patlıcanların üzerine evvel yoğurdu sonra mercimekli karışımı ekleyip afiyetle tüketebiliriz.

Afiyet olsun😋.

Not 1:sağlıklı ve yanlışsız beslenmeye dair bilgi, değerli tüyolar, motivasyonlar ve merak ettiğiniz her şeyi instagramdan “diyetisyendenyasamadairhersey” paylaşıyorum:).

Patlıcanlı Fit Lokmalık Doyurucu Yemek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Cevizli Un Helvası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıbrıs Tatlısı
Tavuk Çöp Şiş
Supangleli Tavuk Göğsü
Spoonful
Glutensiz Krep
Buz Gibi Acısız Limonata
Hdabla | © 2024 |