Lokum İrmik Helvası

Lokum İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 büyük tahta kaşık tereyağı
- 1 su bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 1,5 su bardağı irmik
- Yarım su bardağı un
Şerbeti için;
- 3 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- Birkaç damla limon
Lokum İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce şerbeti hazırlayın dk kaynatın bir kenarda bekletelim.
- Bir tencerede yağımız ,un ve irmiği alıp istediğiniz yoğunluğa gelene kadar daima karıştırarak kavurun.
- Hazır şerbetimizi soğumasını beklemeden helvamızı karıştırarak üzerine ekleyelim.
- Şerbeti çekene kadar eze eze güzelce karıştıralım, topaklanma yapmasın.
İster sıcak ister soğuk servise hazır. Afiyet olsun 🤗.
Lokum İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

