İç Pilav

İç Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 avuç badem (kaynar su dökülüp bekletilip kabukları soyulmuş)
- 1 yemek kaşığı çam fıstığı
- 2 yemek kaşığı kuş üzümü
- 2 su bardağı pirinç
- 1 tatlı kaşık tuz
- 1 tatlı kaşık karabiber
- 1 çay kaşık tarçın
- 1 tatlı kaşık yenibahar
- 1 tepeleme tatlı kaşık şeker
- 5 -6 damla limon suyu
Su bardağı ölçüsü 200 ml
İç Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pirinç ılık suda biraz tuz atılarak yarım saat ıslatıyor.
- Zeytinyağı ve 1 orta uzunluk soğan tencereye eklenerek kavrulur.
- Kavururken tereyağı ek edilir.
- Soğan hafif ölünce bademlerle fıstıklar ek edilip kavrulur.
- Hafif rengi dönünce kuş üzümü eklenir.
- Biraz çevrilip pirinç, baharatlar ve tuz ek edilerek kavrulmaya devam edilir.
- Pirinçler ayrılmaya başlayınca su(oda sıcaklığında), şeker ve limon eklenerek kaynayıncaya kadar orta ateşte sonra kısık ateşte pişirilir.
- Suyunu çekince altı kapatılıp üzerine kağıt havlu konarak kapağı kapatılıp demlenmeye bırakılır.
İç Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
