Kerebiç Tatlısı

Kerebiç Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gram yumuşak tereyağ yahut margarin
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay bardağı irmik
  • 3 çay bardağı un
  • 1 çay bardağı ince kıyım ceviz içi
  • 1 çay kaşığı silme tarçın kaşık dolu olmasın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı sirke (elma üzüm farketmez)

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

Kerebiç Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak şerbeti hazırlayalım. Şerbet kaynara çıksın orta ateşte 15 dk kaynatıp limon suyunu sıkıp ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
  2. Tatlı hamuru için un ve kabartma tozu hariç bütün materyalleri elimizle karıştırıyoruz.
  3. Unu ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.
  4. Hamurdan cevizden az büyük modüller koparıp kerebiç kalıbı yardımıyla şekillendirip tepsiye dizelim.
  5. Kerebiç kalıbı yoksa bıçakla üzerine kesikler atıp şekillendirebilirsiz.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dk üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirelim.
  7. Tatlınız fırından alıp birinci sıcağını atsın iki dakika kadar dursun soğuk şerbeti üzerine dökelim.
  8. Tatlımızın üzerini bir tepsi ile kapatıp şerbeti çekmesini sağlayalım. Şerbetini çekince tepsiyi kaldırıp soğumaya bırakalım. Servise hazır. Afiyet olsun 🙂.

Kerebiç Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kış Keki(havuçlu Cevizli Elmalı Tarçınlı)
Sütsüz Krep
Minik Pide Tarifi (Videolu)
Ağlayan Pasta
Beşamel Soslu Patatesli Tavuk
Kıvamı İpek Gibi Krem Karamel Tarifi – ( Creme Caramel – Fransız Mutfağı ) (Videolu)
Hdabla | © 2025 |