Fırında Beşamel Soslu Makarna

Fırında Beşamel Soslu Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 1/2 (yarım) paket fırın makarna yada olağan makarna
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Haşlama için su

Beşamel sos için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 2 su bardağı süt (200 ml bardak ile)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • 3-4 küçük kesim tereyağı

Fırında Beşamel Soslu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle makarnayı tuzlu suda haşlayın.
  2. Makarnalar haşlanırken beşamel sosu hazırlayın.
  3. Küçük bir tencerede tereyağını eritip unu ekleyin, kısık ateşte kokusu çıkana kadar 1-2 dk kavurun.
  4. Ardından sütü azar azar ekleyerek daima karıştırın.
  5. Muhallebi kıvamına gelip fokurdayana kadar pişirin.
  6. Tuzunu ekleyin ve karıştırın.
  7. Haşlanan makarnayı süzün ve bir borcama yerleştirin.
  8. Hazırladığınız beşamel sosu makarnanın üzerine dökün ve eşit formda yayın.
  9. Üzerine rendelenmiş kaşar peynirini serpiştirin.
  10. Son olarak, tereyağını küçük kesimler halinde keserek makarnanın üzerine yerleştirin.
  11. Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 35 dakika pişirin. Son 5 dk en üst rafa alın üzeri kızarması için.
  12. Fırından çıkardıktan sonra 15 dakika dinlendirerek servis yapın.Afiyet olsun.

Fırında Beşamel Soslu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mercimek Köftesi
Kakaolu Çatlak Kurabiye
Tereyağlı Kaşar Peynirli Ekmekçikler (Videolu)
Sodalı Mayalı Yumuşacık Poğaça
Sütlü Brokoli Çorbası
Tereyağlı Humus
Hdabla | © 2025 |