Sütlü Brokoli Çorbası

Sütlü Brokoli Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 orta uzunluk brokoli
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Kaynar su
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı zencefil
  • Tuz
  • Karabiber

Sütlü Brokoli Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Brokoliyi güzelce yıkayalım çiçeklere ayıralım, öteki tarafta yağları tencereye alıp soğanı irice doğrayalım.
  2. Biraz kavurup doğradığımız havucu ,patatesi ,sarımsağı, brokoliyi ekleyip kısık ateşte biraz kavuralım.
  3. Üzerine 2 yemek kaşığı un ekleyip biriki çevirip üzerini 2parmak geçecek kadar 8 su bardağı kadar kaynar su ekleyip (eğer varsa bir kısmını tavuk kemik yada et suyu hangisi varsa ekleyebilirsiniz) karıştırıp kapağını kapatalım.
  4. Sebzeler yumuşayıncaya dek pişirelim blenderdan geçirip tekrar ocağa alalım.
  5. 2 su bardağı sütü ekleyelim kaynatınca tuzunu karabiberini zencefil ve zerdeçalı ekleyip 5 dakika sonra altını kapatalım.

Sütlü Brokoli Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Cream Puff Tarifi (Pastaneden Farksız)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hamburger Menü (Karamelize Soğanlı)
Yoğurtlu Yeşil Mercimek Salatası
Hurmalı Toplar
Haşhaşlı Mini Börek
Acı Soslu Kanat
Elmalı Havuçlu Kek (Sütsüz,Yoğurtsuz)
Hdabla | © 2025 |