Rüzgar Gülü Tatlısı

Rüzgar Gülü Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  • 450 gram un (dikkatli ekleyin)

Şerbeti için;

  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı su

Rüzgar Gülü Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm mazemeleri karıştıralım.
  2. Unu dikkatli ekleyerek yumuşak bir hamur yapıyoruz hafif sert olmalı.
  3. Hamuru tezgaha alıp pürüzsüz hale gelinceye kadar yoğuralım üzerini poşetle kapatıp on kakika kadar dinlendirelim.
  4. Hamur dinlenirken şerbetini hazırlayalım tencereye şeker ve suyu koyup hafif katı olana kadar kaynatalım ve soğumaya bırakalım.
  5. Hamuru tezgaha alıp su böreği kalınlığında açıp isteğiniz bir pasta aparatıyla biçim verebilirsiniz.
  6. Hamuru kalıpla çikardiktan sonra orta katlarına parmağınızla hamurun ortasına su değdirip 3 adedini üst üste gelecek halde koyalım.
  7. Hepsini tıpkı biçimde yapıp bitirelim ve kızgın yağda orta ateşte kızartalım kızarırken orta kızmına bir oklava yardımiyla dagilmamasi için destekleyelim.
  8. Aynı formda yapıp bitirelim ve şerbete atalım ve çabucak alalım servis yapabilirsiniz süsleyerek afiyet olsun.

Not ;şerbet yapmak istemeyen daha hafif olmasını isterseniz bir fırça yardımıyla bal sürerekte servis yapabilirsiniz.

Rüzgar Gülü Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Raventli Tart
Nefis Cevizli Kurabiye
Çikolatalı Pasta (Videolu)
Bebekler İçin Sebze Çorbası
Fırında Zeytinyağlı Biber Dolması
Elmalı Tart (Glutensiz)
Hdabla | © 2025 |