Pastane Şekerparesi

Pastane Şekerparesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram oda ısısına gelmiş tereyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 2 çay bardağı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 2 adet yumurta
  • Yaklaşık 3,5-4 su bardağı un ( yavaş yavaş ekleyin)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat

Şerbeti için;

  • 4 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • 5 damla limon

Süslemek için;

  • Toz antep fıstığı

Pastane Şekerparesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri derin bir sos tenceresine alıp kaynatın.
  2. Kaynayınca 5 damla limonu şerbete ekleyip ocağın altını kısıp 10 dakika daha kaynatmaya devam edin.
  3. Derin bir kasede oda ısısına gelmiş tereyağ, pudra şekeri, 1 yumurta ve 1 yumurta beyazı ( sarısını üzerine sürmek için ayırın) ı̇rmik, vanilya, kabartma tozu ve karbonatı ek edip karıştırın.
  4. Ardından yavaş yavaş unu ekleyip kulak göğsü yumuşaklığında hamur elde edin.
  5. Hamurdan küçük top yapıp elinizle üzerine hafif bastırıp uçlarını birleştirin.
  6. Yaprak biçimi üzere olacak.
  7. Üzerine az sıvı yağ ile çırptığınız yumurta sarısını sürün.
  8. Çatalın gerisi ile hamura çizikler atın.
  9. Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  10. 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
  11. Pişen şekerpareleri fırından alıp birinci sıcağı çıkınca yaklaşık 5 dakika sonra şerbetini dökün.
  12. Üzerini toz antep fıstığı ile süsleyin. Afiyet olsun 😋.

Pastane Şekerparesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nohut Çubuk Kraker
Lavaş
Bol Çikolatalı Krem Şokolo ️
3 Gün İftar Menüm
Diyet Kurabiye
Tavuklu Bezelye Yemeği
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet