Pastane Şekerparesi

Pastane Şekerparesi Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram oda ısısına gelmiş tereyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 çay bardağı irmik
- 1 paket vanilya
- 2 adet yumurta
- Yaklaşık 3,5-4 su bardağı un ( yavaş yavaş ekleyin)
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
Şerbeti için;
- 4 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
- 5 damla limon
Süslemek için;
- Toz antep fıstığı
Pastane Şekerparesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri derin bir sos tenceresine alıp kaynatın.
- Kaynayınca 5 damla limonu şerbete ekleyip ocağın altını kısıp 10 dakika daha kaynatmaya devam edin.
- Derin bir kasede oda ısısına gelmiş tereyağ, pudra şekeri, 1 yumurta ve 1 yumurta beyazı ( sarısını üzerine sürmek için ayırın) ı̇rmik, vanilya, kabartma tozu ve karbonatı ek edip karıştırın.
- Ardından yavaş yavaş unu ekleyip kulak göğsü yumuşaklığında hamur elde edin.
- Hamurdan küçük top yapıp elinizle üzerine hafif bastırıp uçlarını birleştirin.
- Yaprak biçimi üzere olacak.
- Üzerine az sıvı yağ ile çırptığınız yumurta sarısını sürün.
- Çatalın gerisi ile hamura çizikler atın.
- Yağlanmış fırın tepsisine dizin.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişiriyoruz.
- Pişen şekerpareleri fırından alıp birinci sıcağı çıkınca yaklaşık 5 dakika sonra şerbetini dökün.
- Üzerini toz antep fıstığı ile süsleyin. Afiyet olsun 😋.
Pastane Şekerparesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













