Çanakta Tavuk Salatası

Çanakta Tavuk Salatası Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 5 adet milföy
  • 1 adet yumurta
  • Susam
  • Tereyağ

İç harcı için;

  • 4 adet but
  • 2 adet salatalık
  • Bir tutam dereotu
  • Mayonez
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • Tuz
  • Mısır

Çanakta Tavuk Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle milföyden başlıyoruz.İhtiyacımız olan ise 5 adet su bardağı.
  2. İlk olarak tereyağımızı ocakta eritiyoruz.
  3. Bardağımızın yarısına kadar erittiğimiz tereyağını fırça yardımıyla sürüyoruz.
  4. Bir adet milföy hamurunu uzun olacak halde ikiye bölüyoruz.
  5. Bardağımıza sarıp yumurtaya buluyoruz ,susamla ise kaplıyoruz.
  6. Hepsini tamamladıktan sonra 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.
  7. Hamurlar pişerken haşladığımız butlar didiyoruz, sırasıyla mayonez, yoğurt, tuz, dereotu ve mısır ekleyip karıştırıyoruz.
  8. Pişip soğuyan hamurlarımızı dolduruyoruz afiyet olsun:).

Çanakta Tavuk Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dana Bonfile İle Çok Basit Fine Dining Tabak
Çikolata Soslu Kakaolu Kek
Un Helvası (Orijinal)
Krep
Lava Tavada Tavuk Haşlama
Bear Pancake
Hdabla | © 2025 |