Havuçlu Terbiyeli Çorba

Havuçlu Terbiyeli Çorba Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet havuç
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 3 su bardağı su

Terbiyesi için;

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 kepçe pişen şehriyelerin sıcak suyu

Havuçlu Terbiyeli Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel havuçlarımızı rendeleyip tencerede zeytin yağı ve sarımsakla güzelce kavuruyoruz yeterlice kavrulduktan sonra 1 çay bardağı arpa şehriyemizi koyup biraz daha kavuralım .
  2. Üzerine 3 su bardağı sıcak su da ekleyip şehriyelerin uygunca piştikten sonra terbiyemizi hazırlıyoruz.
  3. Terbiyesi için 1 yumurta sarısı ,4 yemek kaşığı yoğurt ,2 yemek kaşığı unu uygunca çırpalım, topak kalmayacak biçimde çırpıyoruz .
  4. Daha sonra pişen şehriye suyundan bir kepçe alıp terbiyemize yavaşça bi yandan ekleyip bi yandan süratlice karıştırmamız lazım ki kesilmesin.
  5. Daha sonra terbiyemizi çorbamızla birleştirelim ,hızlıca karıştırmamız lazım .
  6. Bir taşım daha kaynattıktan sonra ocağımızı kapatalım, üzerine isterseniz tabi tereyağı ve nane de kızdırıp üstüne dönebilirsiniz isteğe bağlı.Şimdiden afiyet olsun ☺️.

Havuçlu Terbiyeli Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Salçalı Tavuk Ve Nohutlu Pilav Tarifi
Dubai Çikolatası Tarifi
Mayasız Ağızda Dağılan Lezzetli Poğaça (Videolu)
Maş Fasulyeli Krep (Çin Mutfağı)
Göçmen Döndürmesi (Pazı Sapından)
En İyi Dubai Çikolatası (Videolu)
Hdabla | © 2025 |