Fırında Karnabahar

Fırında Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet orta uzunluk karnabahar

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı un
  • 1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • Maydanoz
  • Taze soğan
  • Dere otu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon (damak zevkinize nazaran çeşitlendirebilirsiniz)

Üzeri için;

  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Fırında Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Orta uzunluk karnabaharı çiçeklerine ayırıp sirkeli suda 15 dakika kadar bekletiyoruz.
  2. Suyunu süzüp tuzlu suda karnabaharları haşlıyoruz.
  3. Haşlanma sırasında sosumuzu hazırlıyoruz.
  4. Sos için gerekli olan tüm gereçleri homojen bir karışım haline getiriyoruz.
  5. Haşlanan karnabaharları hazırlamış olduğumuz sosa batırıp tepsimize diziyoruz. (sosunuz artarsa bunu üzerine dökebilirsiniz).
  6. Son evre olarak rendelediğimiz kaşar peynirini üzerine ekleyoruz.
  7. 180 derecede yaklaşık olarak yarım saat, kaşar peyniri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun 🤞🏼.

Fırında Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Köpük Köpük Kremalı Kaşık Tatlısı
İlikli Kemik Sulu Mercimek Çorbası
Fit Poğaça
Kıbrıs Usulü Pastırmalı Tost
Bol Soslu Yalancı Profiterol
Et Güveç
Hdabla | © 2025 |