Et Güveç

Et Güveç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg dana eti
  • 15 adet arpacık soğan
  • 2 adet kapya biber
  • 4 adet yeşil biber
  • 5-6 adet sarımsak
  • 3 adet büyük kabuğu soyulmuş pembe domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 en küçük çay bardağı su
  • 1 en küçük çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Et Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Etleri kuş başı doğrayıp güveç tenceresine alalım. Biberleri ve domatesleri küp küp doğrayıp tenceremize ekleyelim.
  2. Daha sonra kalan bütün materyalleri de güveç tenceresine ekleyip güzelce karıştıralım. Üzerine tereyağı kesimleri yerleştirip, folyo ile kapatalım kapağını kapatalım.
  3. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında denetimli bir halde 2 saat pişirelim.

Et Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Enginar Dolması
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Brüksel Lahanalı Bulgur Pilavı
Tam Buğdaylı Dereotlu Poğaça
Gaziantep Usulü İçli Köfte
Pancarlı Roka Salatası
İçli Köfte
Zerdeçallı Sebzeli Basmati Pirinç Pilavı
Hdabla | © 2025 |