Buzluk Pide

Buzluk Pide Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı süt
  • Aldığı kadar su
  • Toparlamak için sıvı yağ

İç materyali için;

  • Yarım kilo et
  • Kapya biber
  • Çarliston biber (ben buzluğa atmıştım)
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • İsteğe bağlı baharat
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Üzeri için;

  • Margarin

Buzluk Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamurumuzu yoğurup dinlenmeye bırakıyoruz.
  2. Daha sonra iç gereci için ben et kullandım robottan geçirdim siz isterseniz kıyma da kullanabilirsiniz ,etimi robottan geçirip derin bi kaba alıyoruz .
  3. Daha sonra soğan, kapya biber, çarliston biber,sarımsak ve maydanozumuzu da robottan geçirip kıymamıza ekliyoruz.
  4. Daha sonra salçamızı ve baharatlarımızı da ekleyip yeterlice yoğuruyoruz .
  5. Hamurumuzu oklava yardımıyla hafif açıyoruz çok ince olmayacak biçimde açıp, iç malzememizden ekleyip uygunca her yere gelecek formda yayıp kenarlarını kapatıp tepsiye yerleştiriyoruz.
  6. Önce tepsiyle buzluğa atıyoruz ,doğduktan sonra çıkartıp poşetlerimize koyuyoruz ,pişirmek için buzdolabından çıkartıp fırın tepsisine dizin .
  7. Daha sonra biraz sıvı yağla yağlayıp 180 derece fırına atıyoruz.
  8. Piştikten sonra üzerine margarin sürüp servis haline getiriyoruz şimdiden afiyet olsun ☺️.

Buzluk Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Vanilyalı Çilekli Kek
Fırında Sebzeli Tavuk
Havuç Kabak Tarator
Nohutlu Kuskus Pilavı
Haydari
Yağ Çekmeyen Köfte
Hdabla | © 2025 |