Fırında Sebzeli Tavuk

Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 600-700 gr tavuk göğsü
  • 3 adet patates (büyükse 2de olur)
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil yahut sivri biber
  • 2 adet domates (ben konservelik domates kullandım)
  • 8-10 tane arpacık soğan (normal soğanda olur)

Sosu için;

  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı su
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber

Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sebzeleri ve eti küp küp doğrayın.
  2. Tepsiye sırasıyla aktarın.
  3. Küçük bir kapta sosunu hazırlayıp üzerinde gezdirin.
  4. Kaşıkla güzelce karıştırın.
  5. En son üzerine yağlı kağıt serip evvelce ısıtılmış 190° fırında yarım saat pişirin.
  6. Fırından çıkarıp üzerindeki yağlı kağıdı alın ve tekrar fırına verip üzeri kızarana kadar pişirmeye devam edin.
  7. Yaklaşık 10-15 dakika kâfi.
  8. Üzerindeki sebzeler hafifçe kızardıktan sonra fırından çıkarın sıcak sıcak servis edin afiyet olsun 🌼.

Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Top Kek
Diyet Bowl
Tart Kalıbında Yalancı Tiramisu
Sütlaç
Fırında Levrek
Doğum Günü Pastası
Hdabla | © 2025 |