Fırında Sebzeli Tavuk

Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 600-700 gr tavuk göğsü
- 3 adet patates (büyükse 2de olur)
- 2 adet havuç
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil yahut sivri biber
- 2 adet domates (ben konservelik domates kullandım)
- 8-10 tane arpacık soğan (normal soğanda olur)
Sosu için;
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı su
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sebzeleri ve eti küp küp doğrayın.
- Tepsiye sırasıyla aktarın.
- Küçük bir kapta sosunu hazırlayıp üzerinde gezdirin.
- Kaşıkla güzelce karıştırın.
- En son üzerine yağlı kağıt serip evvelce ısıtılmış 190° fırında yarım saat pişirin.
- Fırından çıkarıp üzerindeki yağlı kağıdı alın ve tekrar fırına verip üzeri kızarana kadar pişirmeye devam edin.
- Yaklaşık 10-15 dakika kâfi.
- Üzerindeki sebzeler hafifçe kızardıktan sonra fırından çıkarın sıcak sıcak servis edin afiyet olsun 🌼.
Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







