Künefe

Künefe Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tel kadayıf
- 100 gram tereyağı
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Şerbeti için;
- 2 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
İçi için;
- Tuzsuz 100 gram kaşar peynir
- Fıstık
Künefe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tereyağı eritelim ,derin bir kap içinde tel kadayıfları parçalayalım ,sıvı yağ ek edip karıştıralım.
- Eriyen tereyağı da tel kadayıflara ek edip güzelde özleşmesini sağlayalım.
- Künefe tabağımızı düzgünce yağladıktan sonra içine tel kadayıfları düzgün serpip diğer bir tepsiyle güzelce sıkıştırıp ortasına kaşar koyup tekrar üzerini kapatıp iyice bastılatalım.
- Ocağı kısık ateşte açıp pişirelim.
- O sırada şerbeti tapalım su şekeri tencere alıp kaynatalım.
- Yavaş yavaş döndürelim ki yeterlice pişsin pişip piş mediğine bıçak yardımıyla bakıp künefe tabağı yardımıyla çevirelim ,o tarafı da yavaş yavaş pişirelim .
- Pişince ocaktayken üzerine şerbet döküp fıstıkla süsleyelim 👍🏻.
Künefe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

