Künefe

Künefe Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tel kadayıf
  • 100 gram tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Şerbeti için;

  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

İçi için;

  • Tuzsuz 100 gram kaşar peynir
  • Fıstık

Künefe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tereyağı eritelim ,derin bir kap içinde tel kadayıfları parçalayalım ,sıvı yağ ek edip karıştıralım.
  2. Eriyen tereyağı da tel kadayıflara ek edip güzelde özleşmesini sağlayalım.
  3. Künefe tabağımızı düzgünce yağladıktan sonra içine tel kadayıfları düzgün serpip diğer bir tepsiyle güzelce sıkıştırıp ortasına kaşar koyup tekrar üzerini kapatıp iyice bastılatalım.
  4. Ocağı kısık ateşte açıp pişirelim.
  5. O sırada şerbeti tapalım su şekeri tencere alıp kaynatalım.
  6. Yavaş yavaş döndürelim ki yeterlice pişsin pişip piş mediğine bıçak yardımıyla bakıp künefe tabağı yardımıyla çevirelim ,o tarafı da yavaş yavaş pişirelim .
  7. Pişince ocaktayken üzerine şerbet döküp fıstıkla süsleyelim 👍🏻.

Künefe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bebek Sebze Çorbası (+6 Ay)
Çikolata Soslu Tavuk Göğsü
Zeytinyağlı Yaprak Sarma
Kavunlu Milkshake
Kolay Pizza Tarifi
Rokalı Patates Salatası
Hdabla | © 2024 |