Güllaç ( Tam Ölçülü Enfes )

Güllaç ( Tam Ölçülü Enfes ) Tanımı İçin Malzemeler

  • 100 gram güllaç yaprağı

Şerbeti için:

  • 700 gram süt
  • 1 su bardağı toz şeker (200 ml su bardağı ölçüsü )

Arasına koymak için:

  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Üzerine süslemek için:

  • Nar
  • Fındık yahut ceviz kırığı

Güllaç ( Tam Ölçülü Enfes ) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tencerenin içine sütü ve şekeri koyalım ve biraz şeker eriyene kadar kaynatalım.
  2. Çok kaynatmadan şeker eriyince altını kapatalım.
  3. Küçük kare borcamın en altına güllaç yapraklarını ( parlak kısmı üstte kalacak ) dizelim. Sütlü şerbetten gezdirelim ve ıslatalım.
  4. Arasına cevizli tarçınlı karışımdan gezdirelim ve geri kalan güllaç yapraklarını da koyalım. Şerbetin geri kalanını da gezdirelim.
  5. Soğumaya bırakalım. ( bu esnada üzerini kapatmayıp oda sıcaklığında soğumaya bırakalım ki hamur olmasın ).
  6. Oda ısısında soğutan tatlımızın üzerine fındık ve nar ile süsleyerek üzerine steç sinema ile kapatıp buzdolabında 2-3 saat bekletip dilimleyerek servis edelim.

Güllaç ( Tam Ölçülü Enfes ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İslim Kebabı
Yarım Saatte Lavaş Ekmeği
Kurabiyeli Dondurma
Tavuk Göğüslü Mantar Sote
Fırında Közlenmiş Domates Çorbası
İrmikli Tatlı
Hdabla | © 2025 |