Poğaça

Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık su (200 ml)
- Yarım su bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 1 adet yumurta akı (sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1,5 yemek kaşığı toz şeker
- Yarım tatlı kaşığı tuz
- Yarım paket instant maya (5 gr)
- 3,5 su bardağı un
Üzeri için:
- Yumurta sarısı
- Susam
- Çörek otu
İçerisine;
- Peynir
- Maydanoz
Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Maya, su, şeker ve sıvı yağı bir kaba koyup mayalayın. Yumurta akını ekleyin.
- Unu ve tuzu hamura katıp güzelce yoğurun. Hafif yumuşak bir hamur olacak. Hamuru mayalanmaya bırakın.
- Mayalanan hamura istediğiniz formu verip içinede istediğinizi ekleyin sadede bırakılabilir.
- Tepsiye poğaçaları dizip, tepsi mayası yapın. 180 derecede 25 dk pişirin. Afiyet olsun🫶🏼.
Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





