Minik Pizza Poğaça

Minik Pizza Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için :
- 1 su bardağı ılık süt
- Yarım su bardağı ılık su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket instant maya
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için :
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıcak su
- Kuru kekik yada kuru fesleğen(çok yakışıyor)
Pizza materyali olarak;
- Kaşar peyniri
- Zeytin
- Domates
- Mısır
- Biber
- Sosis
- Sucuk
- Mantar (evde ne varsa kullanabilirsiniz)
Minik Pizza Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamurun evvel sıvı gereçlerini ılıtıp şekerle karıştıralım.
- Ardından ununu ve tuzunu katalım.
- Hamuru yoğurup yarım saat mayalanmaya bırakalım yarım saatte mayası gelecektir.
- Ardından hamuru tezgaha alıp merdane ile açalım.
- Yarım cm kalınlığında açtıktan sonra elimizde bulunan en büyük bardakla yuvarlaklar kestirip tepsiye alalım.
- Hamurları tepsiye koyduktan sonra üzerlerini bir bez ile örtelim ki tepsi mayası olurken hamurların yüzeyi kurumasın.
- Tepsi mayası da geldikten sonra ortasına parmağımızla yavaşça bastırıp gereçlerin yuvasını oluşturalım.
- Hamurlara sosumuzu sürüp konutumuzda bulunan dilediğimiz malzemeleri(sucuk kaşar domates mısır zeytin mantar. ) koyalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika denetimli pişirelim.
Minik Pizza Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






