Acılı Ekşili Meksika Salatası

Acılı Ekşili Meksika Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı meksika fasulyesi (haşlanmış yahut konserve)
  • Yarım su bardağı biraz fazla konserve bezelye
  • Konserve mısır
  • Kırmızı köz biber
  • 4-5 salatalık turşusu
  • 1 kuru soğan
  • 7 siyah zeytin
  • Acı pul biber

Sos için;

  • 1 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz (turşunuz tuzluysa ona nazaran ayarlarsınız)
  • 1 çay kaşığı sirke

Acılı Ekşili Meksika Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Acı ve ekşi sevenler kesinlikle denemeli 😍😍😍 1 soğanı küp küp yemeklik doğrayıp tavada zeytinyağında soteliyoruz içine acı pul biber atıyoruz pul biberin rengi soğana geçene kadar kavuruyoruz kenara alıp soğumaya bırakıyoruz.
  2. Meksika fasulyesini (1 gece evvelden suya ıslatıyoruz ben evvelce ıslatıp dondurucuya porsiyonluk atıyorum pratik oluyor yapacağımız vakit çıkarıp çözmesini beklemeden) 10 dk haşlıyoruz.
  3. Yeterince yumuşadıysa soğuk sudan geçirip süzerek derin bir salata kasesine alıyoruz.
  4. Turşumuzu biberimizi zeytinlerimizi minik minik doğruyoruz konserve mısırları ve bezelyeleri ılık suda biraz bekletip süzerek kaseye ekliyoruz tüm materyalleri ekledikten sonra salatamız hazır 😋.
  5. Sosumuzu hazırlamaya geçebiliriz.
  6. Minik bir kasede tüm materyalleri güzelce karıştırıyoruz sevenler minik bir diş sarımsak da ek edebilir fesleğen de ekleyebilirsiniz.

Not:Sos gereçlerini direkt salata kasesine dökmek yerine başka bir kasede karıştırırsanız daha güzel özdeşleşir ek bir bulaşık daha olacak lakin tadı mutlaka fark eder 🙃 ve sosu yiyeceğimiz vakit dökersek daha canlı görünür. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun 🤤

Acılı Ekşili Meksika Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Az Acılı Çiğköfte
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Churchill
Anne Sırrı Köftesi
Etli Kabak Yemeği
Kıymalı Ispanak Yemeği
Kıymalı Krep Sarma
Salepli İncirli Kek
Hdabla | © 2025 |