İçi Dolgulu Limonlu Cookie

İçi Dolgulu Limonlu Cookie Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 230 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı beyaz toz şeker
  • Yarım su bardağı esmer şeker
  • 1 adet yumurta
  • 2 paket vanilin
  • 2 adet limonun kabuğu
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı karbonat
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

İç dolgusu için;

  • 400 gram labne
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı limon kabuğu

İçi Dolgulu Limonlu Cookie Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurun hazırlanışı için; erimiş tereyağı ve esmer, beyaz şeker çırpılır. Limon kabuğu da eklenip karıştırıldıktan sonra yumurta eklenip tekrar çırpılır.
  2. Limon suyu eklenip hamura yedirilir. Un, karbonat, vanilin, zerdeçal ve kabartma tozu eklenip spatulayla karıştırılır ve 30 dakika boyunca dolapta bekletilir.
  3. İç dolgunun hazırlanışı için; labne, pudra şekeri ve limon kabuğu karıştırıldıktan sonra bir yağlı kağıdın üzerine porsiyonlanarak buzlukta 30 dakika dondurulur.
  4. İki karışımın da müddeti dolduktan sonra hamurdan bir modül alınıp açılır ve ortasına iç dolgudan koyduktan sonra kapatılır. Hamuru ve iç dolguyu porsiyonladıktan sonra 180 derece 10 dakikada fırında pişirilir.

Dikkat:Kontrollü pişirmenizi tavsiye ederim. Cookielerin kenarları kızardıktan sonra çıkarmalısınız. 10 dakikadan az yahut fazla pişebilir, fırından fırına değişir. Buzdolabında saklamanızı öneririm. Afiyet olsun.

İçi Dolgulu Limonlu Cookie Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haşhaşlı Revani
Bezelye Kavurması ( Yöresel)
Kayseri Yağlaması
Ağlayan Pasta Tarifi
Poğaça Tarifi (Şekilli)
Tavada Beyaz Peynirli Yoğurtlu Çörek Tarifi
Hdabla | © 2025 |