Puf Puf Poğaça

Puf Puf Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • Yaklaşık 7 su bardağı un (markaya nazaran değişiyor, elinizle ayarlayın daha az yada daha fazla un katmanız gerekebilir)

Puf Puf Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütü ve suyu küçük bi tencereye boşaltıp hafifçe ısıtın çok ısıtmayın sıcak değil “ ılık”olmalı.
  2. Yoğurma kabına mayayı ve şekeri koyup üstüne ılıttığınız sütü boşaltıp kapağını kapatın 15 dk sonra kapağı açtığınızda mayanın etkinleştiğini göreceksiniz.
  3. Sıvı yağı ve tuzu ekledikten sonra yavaş yavaş ununu eklemeye başlayın birden 7 su bardağı eklemeyin evvel 2 bardak ekleyin sonra yavaş yavaş ekleyin elinizle karıştırarak yapın.
  4. Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz çok sert olmasın hamurunuz.
  5. Üstünü streçleyip mümkünse sıcak bi ortamda 50 dk bekleyin.
  6. Kabaran hamurunuzun içine peynir, kaşar vs. Koyun isterseniz boş şekillendirin yağlı kâğıt serili fırın tepsisine dizin.
  7. Üstüne yumurta sarısı ve susam döküp evvelden ısıttığınız 180 derecelik ayarda pişirin benim fırınım 20 dakikada pişiriyor. Onu siz denetim edersiniz.Afiyet olsun. 🫠.

Puf Puf Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Omlet Pizza
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Soslu Kızartma
Çilekli Muzlu Dondurma
Şekerli Kurabiye
Fırın Sütlaç
Tek Hamur 2 Kek
Crumbl Cookies
Hdabla | © 2024 |