Çatlak Kurabiye (Videolu)

Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağından az toz şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 4 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 6 yemek kaşığı tepeleme un
Bulamak için;
- Pudra şekeri
Çatlak Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karıştırma kabına toz şeker, sıvı yağ ve kakaoyu ekleyip mikser ile şeker eriyene kadar çırp.
- Ardından yumurtanın bir adedini ekleyip çırp.
- 2. yumurtayı ekleyip çırp.
- Un, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip spatula yardımıyla karıştır.
- Kıvam alan hamurumuzun üzerini streçleyelim, en az 2 saat kadar buz dolabında dinlenmeye bırakalım.
- Dinlenen hamurumuzun üzerindeki streç sineması çıkartalım, hamurdan kaşık yardımıyla alalım ve elimizde yuvarlayalım.
- Yuvarladığımız hamuru çokça pudra şekerine batıralım, fırın tepsisine dizelim.
- Kurabiyelerimizi evvelden ısıttığımız 180 derece fırında 10-12 dakika pişmeye bırakalım. Piştikten sonra fırından çıkaralım.
- Fazla pişirmeyin fazla pişerse kuru ve sert olur.
- İlk başta yumuşak oluyor kaldıkça kıvamı uygun oluyor. Pişen kurabiyelerimiz hazır. Afiyet olsun 😋
Not:Fırın düzgünce ısınmış olacak. Hazırladığımız hamur dolapta güzelce dinlenmesi gerek. Ben hamura biçim verip pudra şekerine buladıktan sonra buzdolabına kattım o sırada da fırını ayarladım fırın ısınana kadar dolapta beklettim.

Çatlak Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













