Vişneli Cheesecake

Vişneli Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Taban için;
- 150 gram yulaflı bisküvi
- 50 gram tereyağı
Krema için;
- 500 gram labne
- 200 gram krema
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 adet yumurta
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı un
Sos için;
- 1 su bardağı vişne
- 1.5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4-5 yemek kaşığı toz şeker
Süslemek için;
- File badem
Vişneli Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bisküvileri blendırda un haline gelene kadar ezelim.
- Eritilmiş tereyağını geniş bir kapta bisküvi ile buluşturalım güzelce karıştırdıktan sonra kullanacağınız yağlı kağıt serili kalıba alalım (benim kelepçeli kalıbım olmadığı için en küçük uzunluk borcamda yaptım kalıbınızın uzunluğuna nazaran materyal arttırıp, eksiltebilirsiniz)
- Labneyi geniş bir kaba alarak çırpalım üzerine kremayı ek esip tekrar çırpalım.
- Toz şeker vanilya yumurtayı ekleyip çırpmaya devam edelim unu eleyerek karışıma ek edelim.
- Yağlı kağıt serili fırın kabına alıp, evvelce ısıtılmış 160 derece fırında bir saat alt üst fansız ayarda pişirelim piştikten sonra fırının kapağı yarı açık halde bir saat dinlenmeye bırakalım.
- Sos için; vişneleri ocağa alalım üzerine şeker ilave edip pişirelim ayrıyeten bir kapta nişasta ve suyu düzgünce karıştıralım.
- Vişneler suyunu bıraktığında hazırladığımız karışımı üzerinde dökelim topak kalmayacak formda karıştırıp soğumaya bırakalım üzeri kabuklanmasın diye orta ara karıştırmayı unutmayalım.
- Sos soğuduktan sonra kekimizle buluşturabiliriz.
- Hazırladığımız tatlıyı en az bir gece buzdolabında bekletin servis ederken üzerine file badem kullandım siz dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz afiyet olsun.
Vişneli Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








