Kıyır Simit Kurabiye (Videolu)
Kıyır Simit Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı/ margarin
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 4 ,4,5 su bardağı denetimli un
Batırmak için;
- Çeyrek çay bardağı pekmez
- Yarım çay bardağı su
- Kavrulmuş susam
Kıyır Simit Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un dışında tüm hamur materyallerini yoğurma kabına alalım karıştırıp denetimli unu ekleyip yoğuralım.
- Ele yapışmayan yumuşacık bir hamur elde edelim.
- Hamurdan cevizden küçük kesimler koparıp yuvarlayıp evvel pekmezli suya daha sonra susama batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim .
- Önceden az ısıtılmış 180 derece fırına atalım, pişen kurabiyeleri fırından çıkarıp soğumaya bırakalım soğuyunca servis edebilirsiniz şimdiden afiyet şifa olsun 🥰.

Kıyır Simit Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











