Ciabatta Ekmek (Yoğurmadan)
Ciabatta Ekmek (Yoğurmadan) Tanımı İçin Malzemeler
- 2.5 su bardağı su
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un (kontrollü ekleyin)
Ciabatta Ekmek (Yoğurmadan) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kare borcama 1. 5 su bardağı olağan su ekledim ve 1 bardak ılık su ekledim mayayı tuzu ve zeytinyağ ekleyip karıştırın .
- Ardından unu yavaş ekleyerek tahta kaşıkla yahut spatulayla karıştırın hamur yapışan hamur olacak streçleyip 30 dk dinlendirin .
- Elimizi ıslatıp katlama sürecini yapıyoruz tekrar streçleyip 20 dk dinlendiriyoruz 2. İşlemide tekrar tıpkı halde katlıyoruz .
- 20 dk daha dinlendirip tezgaha un serpip hamuru koyun.
- Üzerine az un serpin ,elimizle hafif bastırıp kare halde düzleyip kesiyoruz ve pişirme kağıdı ile tepsiye diziyoruz .
- Tepside son 20 dk dinlenip 220 derece fırına koyuyoruz .
- Fırın tabanına kaseye su koyun pişirmeye bırakın.
- Fırından çıkınca bez kapatın dinlensin biraz yumuşasın afiyet olsun🥰.
Ciabatta Ekmek (Yoğurmadan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















