Ciabatta Ekmek (Yoğurmadan)

Ciabatta Ekmek (Yoğurmadan) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2.5 su bardağı su
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un (kontrollü ekleyin)

Ciabatta Ekmek (Yoğurmadan) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kare borcama 1. 5 su bardağı olağan su ekledim ve 1 bardak ılık su ekledim mayayı tuzu ve zeytinyağ ekleyip karıştırın .
  2. Ardından unu yavaş ekleyerek tahta kaşıkla yahut spatulayla karıştırın hamur yapışan hamur olacak streçleyip 30 dk dinlendirin .
  3. Elimizi ıslatıp katlama sürecini yapıyoruz tekrar streçleyip 20 dk dinlendiriyoruz 2. İşlemide tekrar tıpkı halde katlıyoruz .
  4. 20 dk daha dinlendirip tezgaha un serpip hamuru koyun.
  5. Üzerine az un serpin ,elimizle hafif bastırıp kare halde düzleyip kesiyoruz ve pişirme kağıdı ile tepsiye diziyoruz .
  6. Tepside son 20 dk dinlenip 220 derece fırına koyuyoruz .
  7. Fırın tabanına kaseye su koyun pişirmeye bırakın.
  8. Fırından çıkınca bez kapatın dinlensin biraz yumuşasın afiyet olsun🥰.

Ciabatta Ekmek (Yoğurmadan) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuklu Mantarlı Arpa Şehriye Pilavı
İki Kaşık Kıyma İle Çorba
Yan Yana (Eli Böğründe)
Artan Kekten 5 Dakikada Rulo Pasta
Kısır
Haşlama (Et Ve Patates Haşlaması)
Hdabla | © 2025 |