Tahinli Muhallebi

Tahinli Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yumurta sarısı
  • 3 yemek kaşığı dolusu un
  • 2 yemek kaşığı dolusu nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Tahinli Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Vanilya, tereyağ ve un hariç öbür materyalleri bir tencereye alıp kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
  2. Kaynayan muhallebiyi ocaktan alalım.
  3. İçine tereyağ, tahin ve vanilyayı ekleyip güzelce karıştıralım.
  4. Kaselerin içini ıslatalım. Muhallebiyi eşit ölçüde kaselere dolduralım.
  5. 3-4 saat buzdolabında dinlenirdikten sonra kaseleri karşıt çevirerek içinden çıkaralım.
  6. Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun 😋.

Tahinli Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Meksika Fasulyeli Mercimekli Salata
Patlaklı Avokadolu Peynirli Alternatif
Damla Çikolatalı Kek
Çileki Mini Cheescake
Özel Soslu Biberli Ekmek Tarifi (Videolu)
Tantuni Tarifi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet