Haşhaşlı Revani

Haşhaşlı Revani Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından biraz az sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı haşhaş tohumu
  • 1 su bardağı irmik
  • 1.5 su bardağı un
  • Kabartma tozu
  • Vanilya

Şerbeti için;

  • 2.5 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su

Üzerine;

  • Kremşanti

Bardak ölçülerim 200 ml

Haşhaşlı Revani Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta vanilya ve şekeri uygunca çırpıp, köpürtüyoruz sıvı yağ sütü ekleyip, çırpıyoruz. Sonra kuru materyalleri ekliyoruz irmik, un, haşhaş ve kabartma tozunuda ekleyip, çırpıyoruz ve yağlanmış kare borcama döküyoruz.
  2. 180 derecelik fırında 30-35 dakika denetimli biçimde pişiriyoruz.
  3. Diğer tarafta tencereye şekeri suyu koyup, 5 dakika kaynatıp, altını kapatıyoruz.
  4. Şerbet ılık kek birinci sıcağı çıkmış halde şerbeti döküyoruz soğuduktan sonra üzerine kremşanti sürüyoruz isteyen sürmeyedebilir. Afiyet olsun.

Haşhaşlı Revani Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Cupkek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Anne Sütü Arttırıcı Sandviç Kahvaltı
Puf Puf Kabaran Hamur Kızartması
Kolay Meyveli Tartolet
Çilekli Fit Pasta
Kaşık Salata
Pancarlı Börülce Salatası
Hdabla | © 2025 |