Sebzeli Samosa (Çıtır Çıtır)

Sebzeli Samosa (Çıtır Çıtır) Tanımı İçin Malzemeler

  • 16-20 modül baklavalık yufka
  • 3 adet kabak
  • 4 adet havuç
  • 3 kol taze soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • 4-5 kesim doğranmış kaşar peyniri

Sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam

Sebzeli Samosa (Çıtır Çıtır) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk iç harcını hazırlıyoruz.
  2. Kabak ve havuçları rendeleyip hafif hal de soteliyoruz. Ben farklı başka yaptım.
  3. Üzerine baharatlar,taze soğan ve kaşar peyniri ekleyerek karıştırıyoruz.
  4. Sosu için tereyağı eritip zeytinyağ ile karıştırıyoruz.
  5. 2 kat baklavalık yufkayı tezgaha alıyoruz üzerinin her yerini yağlayıp tekrar 2 kat baklavalık yufka koyuyoruz üzerine.
  6. Tekrar yağlayıp uzunlamasına seçkin halde kesiyoruz.
  7. İçine harcı koyup muska biçimin de katlıyoruz.
  8. Tüm yufkalar bitinceye kadar birebir süreci yapıyoruz.
  9. Kalan sosun içine yumurta sarısını kırıp böreklerin üzerine sürüp susam serpip evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz afiyet şeker olsun 😋.

Sebzeli Samosa (Çıtır Çıtır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yedikçe Yedirten Tiramisu Tarifi (Büyük Borcamda)
Zencefilli Grip Çayı İle Sağlığınızı Değiştirin! (Videolu)
Nohutlu Ekmek
İpeksi Dokuda Cup Tatlı
Pudingli Mozaik Pasta
Un Kurabiyesi
Hdabla | © 2024 |