Muzlu Muhallebi

Muzlu Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3,5 yemek kaşığı nişasta
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 pk vanilya
  • 1 adet muz
  • (ben iki renk yapmak için 2 damla besin boyası kullandım)

Muzlu Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütü tencereye aldıktan sonra içine un, nişasta, şeker eklenip ocağa alınır kıvam alana dek karıştırılır, göz göz olduktan sonra vanilya ve tereyağ eklenir ocak kapatılır.
  2. Muzlar küp küp doğranır muhallebi sade olarak kuplara hisse edilir muz eklenir.
  3. Kalan muhallebiye besin boyası eklenir karıştırılıp kuplara hisse edilir.
  4. Ilıyınca buzdolanına kaldırılır 1 saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Süsleme hali size kalmış :).

Muzlu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Trileçe
Akşam Yemeği Menüsü
Salatalık Turşusu
Karnabahar Mücveri ( Köftesi)
Sütlü Ekmek/Çörek
Çikolatalı Borcam Tatlısı
Hdabla | © 2025 |