Vişne Soslu Muhallebi

Vişne Soslu Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Sos için:
- 1 su bardağı çekirdeği ayıklanmış vişne
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3,5 yemek kaşığı şeker
- 1,5 su bardağı su (2 yemek kaşığı nişastayla açılacak)
Muhallebi için:
- 1 lt süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 125 gram tereyağ
Vişne Soslu Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Muhallebi için: yağı eritin, üzerine unu ekleyip kavurun.
- Sonra süt ,şeker ekleyip karıştırıp kaynatın.
- Kıvam alınca ocaktan alın kuplara paylaştırın.
- Sosu için:vişnenin çekirdeklerini çıkarın, tencereye alın.
- Üzerine bir su bardağı su ekleyin, 3,5 yemek kaşığı şeker ekleyip karıştırıp kaynatın.
- Diğer yanda yarım su bardağı suyun içine 2 yemek kaşığı nişasta ekleyip karıştırın açın.
- Kaynayan vişneye karışımı dökün, yoğunlaşana kadar karıştırın, ocaktan alıp soğumaya bırakın, muhallebinin üzerine dökün.
Vişne Soslu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


