Vişne Soslu Muhallebi

Vişne Soslu Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

Sos için:

  • 1 su bardağı çekirdeği ayıklanmış vişne
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3,5 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 su bardağı su (2 yemek kaşığı nişastayla açılacak)

Muhallebi için:

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 125 gram tereyağ

Vişne Soslu Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Muhallebi için: yağı eritin, üzerine unu ekleyip kavurun.
  2. Sonra süt ,şeker ekleyip karıştırıp kaynatın.
  3. Kıvam alınca ocaktan alın kuplara paylaştırın.
  4. Sosu için:vişnenin çekirdeklerini çıkarın, tencereye alın.
  5. Üzerine bir su bardağı su ekleyin, 3,5 yemek kaşığı şeker ekleyip karıştırıp kaynatın.
  6. Diğer yanda yarım su bardağı suyun içine 2 yemek kaşığı nişasta ekleyip karıştırın açın.
  7. Kaynayan vişneye karışımı dökün, yoğunlaşana kadar karıştırın, ocaktan alıp soğumaya bırakın, muhallebinin üzerine dökün.

Vişne Soslu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lezzetinden Bayılacağınız Muzlu Pankek (Böyle Lezzet Hiç Bir Yerde Bulunmaz️)
Kahvaltılık Biber Turşusu
Nefis Tavuk Butlu Topalak
Ramazan Pidesi Tarifi
Yaban Mersinli Kek
Ekmek Tarifi (Tam Buğdaylı)
Hdabla | © 2024 |