Vişne Soslu Muhallebi

Vişne Soslu Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

Sos için:

  • 1 su bardağı çekirdeği ayıklanmış vişne
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 3,5 yemek kaşığı şeker
  • 1,5 su bardağı su (2 yemek kaşığı nişastayla açılacak)

Muhallebi için:

  • 1 lt süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 125 gram tereyağ

Vişne Soslu Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Muhallebi için: yağı eritin, üzerine unu ekleyip kavurun.
  2. Sonra süt ,şeker ekleyip karıştırıp kaynatın.
  3. Kıvam alınca ocaktan alın kuplara paylaştırın.
  4. Sosu için:vişnenin çekirdeklerini çıkarın, tencereye alın.
  5. Üzerine bir su bardağı su ekleyin, 3,5 yemek kaşığı şeker ekleyip karıştırıp kaynatın.
  6. Diğer yanda yarım su bardağı suyun içine 2 yemek kaşığı nişasta ekleyip karıştırın açın.
  7. Kaynayan vişneye karışımı dökün, yoğunlaşana kadar karıştırın, ocaktan alıp soğumaya bırakın, muhallebinin üzerine dökün.

Vişne Soslu Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fellah Köfte
Havuçlu Pancarlı Yoğurtlu Meze
Dubai Çikolatası (En Doğalı Ve Güzeli)
Tosbiş Kurabiye
Lezzetli Havuç Topları
Pizza Tadında Omlet
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet