Yelpaze Baklava

Yelpaze Baklava Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 200 gram tereyağ
  • 200 gram yeşil fıstık kreması
  • 150 gram kırılmış yeşil fıstık

Şerbeti için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Yelpaze Baklava Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tereyağını tavada eritip yufkalara fırça yardımıyla sürüyoruz yufkayı uzunlamasına kesiyoruz.
  2. Görsellerdeki üzere pile biçimi verelim ve iki uç kısımlarını birleştirelim ve yelpaze biçimi verelim kürdan ile birleştirelim.
  3. 180 derecede 25 dakika pişirelim daha sonra kürdanları çıkaralım.
  4. Yeşil fıstık kremasını benmari yolu eritip yelpazenin uç kısımlarını batıralım daha sonra fıstık modüllerine batıralım.
  5. Şerbeti için şeker ve suyu bir tencereye alalım ve limonu içine atalım yarım saat kaynatalım ve soğumaya alalım.
  6. Yelpaze halini verdiğimiz baklavalarımıza fırça yardımıyla şerbeti sürebiliriz.

Yelpaze Baklava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Airfryer’da Glutensiz Fit Sufle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Büyük Tepside Tam Ölçülü Trileçe Tarifi
Ispanaklı Erişte Lezzeti
Karışık Turşu Tam Ölçülü
Sultan Kebabı
Fit Börek (Hamur Açma Derdi Olmayan Diyete Uygun Börek)
Mısır Unlu Tatlı
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet betebet