Ganaj Tarifi

Ganaj Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 ml sıvı krema
  • 160 gram çikolata (ben 100 gram sütlü 60 gram bitter çikolata kullandım)

Ganaj Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Küçük bir tencereye sıvı kremayı alın.
  2. Orta ateşte kaynama noktasına gelene kadar ısıtın (kaynatmayın, kenarlarda küçük baloncuklar oluşması yeterli).
  3. 100 gram sütlü çikolatayı ve 60 gram bitter çikolatayı küçük kesimlere ayırın. Çikolatanın kolay erimesi için ince doğranmış olmasına dikkat edin.
  4. Isınan kremayı ocaktan alın.
  5. İçine doğradığınız çikolataları ekleyin.
  6. Çikolataları krema içinde büsbütün eriyene kadar spatula yahut çırpıcı ile karıştırın. Pürüzsüz ve parlak bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
  7. Ganajı biraz soğumaya bırakın.
  8. Kek, pasta yahut tatlılar üzerinde kullanabilirsiniz. Şayet daha ağır bir kıvam isterseniz, bir müddet buzdolabında bekletebilirsiniz. Afiyet olsun :).

Ganaj Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mayasız Tel Tel Ayrılan Yağlı Katmer
Köfteli Patates Yemeği Tarifi
Meksika Usülü Barbunya Yemeği (Chili Con Carne Tarifi )
Nefis Belen Tava
Fırında Sebzeli Tavuk Sote
Tam Buğday Unundan Nefis Pideler
Hdabla | © 2025 |