Haşhaşlı Portakallı Kek

Haşhaşlı Portakallı Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 portakal(kabuklu haliyle)
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • Yarım su bardağından az pudra şekeri(keki çok uygun kabartıyor)
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un
  • 2 tatlı kaşığı mavi haşhaş
  • 1 çay kaşığı zerdeçal

Üzeri için;

  • Damla çikolata (tercihe bağlı)

Haşhaşlı Portakallı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kabuklarıyla birlikte dilimlediğimiz portakalı, şekeri, sıvı yağ ve yumurtayı çırpma kabına alalım. Bu gereçleri blenderden pürüzsüz olana kadar geçirelim.
  2. Sonrasında katı materyalleri, elekten geçirerek ekleyelim ve spatula ile alttan üst olacak formda kek harcımızı karıştıralım.
  3. Yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen kek kalıbımıza harcımızı dökelim. Üzerini damla çikolata ile süsleyelim üzerini.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fansız ayarda yaklaşık 50-55 dk kadar pişirelim.
  5. Sonrasında servis etmeden birinci sıcaklığının çıkmasını bekleyelim ve kekimiz hazır. Tez ediyorum böylesini yemediniz. 😍 şimdiden deneyeceklere afiyet olsun. 😊.

Haşhaşlı Portakallı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pazı Sarması
Kuşkonmaz Yatağında Tava Somon
Jersey Süt Yoğurtu
Sütlü Sebze Çorbası
Enginarlı İç Baklalı Pilav (Bahar Pilavı) (Videolu)
Kakaolu Yulaf Lapası
Hdabla | © 2025 |