Asla Çatlama Yapmayan İçli Köfte

Asla Çatlama Yapmayan İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2.5 su bardağı ince bulgur
  • Yarım su bardağı irmik
  • 5 yemek kaşığı un (tepeleme)
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı kaynar su

İç harcı için;

  • 5-6 adet büyük uzunluk soğan
  • 500 gram dana kıyma
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber (biz acı seviyoruz)
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1.5 yemek kaşığı tereyağı

Asla Çatlama Yapmayan İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıymayı tavada kavuruyoruz. Soğanları ve tereyağını ekliyoruz. Soğanlar öldükten sonra salçayı, baharatları, tuzu ekliyoruz. Altını kapatıp cevizleri ek ettikten sonra ılıyan iç harcı katılaşması için buzdolabında 20 dk bekletiyoruz.
  2. 3 su bardağı kaynar suyla bulguru ve irmiği ıslatıyoruz. Bulgur ıslandıktan 15 dk sonra un,yumurta,biber salçası,tuz ekliyoruz. Hamuru güzelce yoğuruyoruz.
  3. Hamura yoğurma sırasında yavaş yavaş soğuk su ekliyoruz. Çok sert olmamasına dikkat ediyoruz. Yoksa hamur çatlar. Hamurun kıvamının macun üzere olması gerekiyor.
  4. Şekillendirip derin yağda (yağın çok kızgın olmaması gerekiyor çatlama yapabilir) kızartıyoruz. Yapıcak olanlara şimdiden afiyet olsun 💗

Asla Çatlama Yapmayan İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çökertme Kebabı
Tavuklu Semizotlu Pilav
Damla Çikolatalı Kurabiye
Patlıcanlı Kol Böreği (Videolu)
Fırında Şakşuka
Etli Esmer Bulgur Pilavı
Hdabla | © 2025 |