Acılı Ezme

Acılı Ezme Tanımı İçin Malzemeler

  • 3-4 adet orta uzunluk domates
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet soğan
  • 2-3 diş sarımsak

Sos için:

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • Limon
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı isot
  • Nar ekşisi

Acılı Ezme Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tüm materyalleri robotta çekin.
  2. Çektiğiniz zerzevatları uygun bir süzgece alarak en az yarım saat süzdürün.
  3. Başka bir kapta sos gereçlerinin hepsini karıştırıp uygunca harmanlayın.
  4. Süzülen zerzevatları sos ile birleştirip güzelce karıştırın. (bu ortada sos gereçlerini kendi damak zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz. )
  5. Ezmemiz hazır. Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. 😊😊😊

Acılı Ezme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Avokado Soslu Tavuk Salatası
Mantar Sote
Ağızda Dağılan Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye
Antep Fıstıklı Sütlü İrmik Helvası
Magnolia
Soğan Dolması
Hdabla | © 2024 |