Lorlu Kurabiye

Lorlu Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram tuzsuz kaşar loru
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta sarısı ( beyazı kurabiyenin üzerine )
  • Aldığı kadar un ( 3-4 su bardağı kadar)
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri için;

  • Yarım su bardağı şeker

Lorlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeker, yağ, yumurta ve lor bir kapta uygunca karıştırılır.
  2. Şekerin erimesi için biraz bekletilir.
  3. Kabartma tozu ve un ek edilir.
  4. Yumuşak bir hamur olması için un denetimli ek edilir.
  5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alınır ve yuvarlanır.
  6. Hamurun üstte gelecek yüzü evvel yumurta beyazına sonra da şekere bulanır. Tepsiye dizilir.
  7. Önceden ısıtılmış 175 °c fırında 18 – 20 dk. Pişirilir.
  8. Kurabiyenin üzeri çok kızarmamalı. ( yumuşak bir kurabiye olacak). Afiyet olsun.

Lorlu Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Su Böreği
Fırında Mantar
Yulaflı Lezzetli Ara Öğün
Peynirli Ve Tohumlu Pratik Poğaça
Fırında Karnabahar
Ramazan’ın Gülü Güllaç
Hdabla | © 2024 |