Fırında Karnabahar

Fırında Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet büyük uzunluk karnabahar (siz kendiniz boyutunu alırken ayarlayın)
- 2 adet büyük uzunluk soğan (karamelize olacak)
Başamel sos için:
- 3-4 yemek kaşığı un (benim zerzevat çok büyüktü siz sizinkine nazaran ayarlayın)
- 100-150 gram tereyağı
- Cıvık bir sos olana kadar su ek ediyoruz ( su ölçüsü büsbütün size kalmış)
- Karabiber
- Tuz
- Bulyon
- Kaşar peyniri
Fırında Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karnabaharları evvel suda yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
- Başka bir yerde un tereyağ ile düzgünce kavurup üzerine su (yada sütte olabilir) koyuyoruz.
- Pişen karnabaharı derin bi kaba alıp üzerine başemel sosunu hazırlayıp karıştırıyoruz.
- Ayrı bir tavada soğanları karamelize yapıp tekrar bu kaba katıp hepsini yeterlice karıştırıyoruz.
- İyice karışan karnabaharı tepsiye döküp üzerine de kaşar peynir rendesi döküyoruz.
- Üzeri kızarıncaya kadar denetimli bir formda fırında pişiriyoruz.
Herkese afiyet olsun.
Fırında Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




