Fırında Karnabahar

Fırında Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük uzunluk karnabahar (siz kendiniz boyutunu alırken ayarlayın)
  • 2 adet büyük uzunluk soğan (karamelize olacak)

Başamel sos için:

  • 3-4 yemek kaşığı un (benim zerzevat çok büyüktü siz sizinkine nazaran ayarlayın)
  • 100-150 gram tereyağı
  • Cıvık bir sos olana kadar su ek ediyoruz ( su ölçüsü büsbütün size kalmış)
  • Karabiber
  • Tuz
  • Bulyon
  • Kaşar peyniri

Fırında Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karnabaharları evvel suda yumuşayıncaya kadar haşlıyoruz.
  2. Başka bir yerde un tereyağ ile düzgünce kavurup üzerine su (yada sütte olabilir) koyuyoruz.
  3. Pişen karnabaharı derin bi kaba alıp üzerine başemel sosunu hazırlayıp karıştırıyoruz.
  4. Ayrı bir tavada soğanları karamelize yapıp tekrar bu kaba katıp hepsini yeterlice karıştırıyoruz.
  5. İyice karışan karnabaharı tepsiye döküp üzerine de kaşar peynir rendesi döküyoruz.
  6. Üzeri kızarıncaya kadar denetimli bir formda fırında pişiriyoruz.
    Herkese afiyet olsun.

Fırında Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Mini Köfteli Şehriye Çorbası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karalahana Sarması
Çıtır Çıtır Paçanga Böreği
Enfes Etli Patlıcan Kapama (Videolu)
Miss Gibi Pratik Bardak Hesabıyla Sütlaç
Orman Meyveli Köstebek Pasta
Hindistan Cevizli Çikolatalı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |