Milföy Tabanlı Ispanaklı Mantarlı Kiş Çok Pratik

Milföy Tabanlı Ispanaklı Mantarlı Kiş Çok Pratik Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo ıspanak
  • 13-14 adet mantar (140 gram)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için;

  • 200 gram krema
  • 1 adet yumurta
  • Tuz

Tabanı için;

  • 3 adet dikdörtgen milföy

Üzeri için;

  • 1 küçük kase rendelenmiş kaşar

Milföy Tabanlı Ispanaklı Mantarlı Kiş Çok Pratik Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle 3 tane milföyü hafif üst üste gelecek formda koyup elimizde bastıralım ve yumuşaması için bekledim.
  2. Tavaya sıvı yağ alalım yemeklik doğradığımız soğanları 2-3 dakika soteleyelim.
  3. Daha sonra kabuklarını soyup ince doğradığımız mantarları ek edelim 2-3 dakikada onları pişirip yıkayıp, doğradığımız ıspanakları ek edelim.
  4. Karabiber ve tuzunu da ek edip orta ara karıştırarak ıspanaklar suyu nu salıp çekinceye kadar orta ateşte pişirelim.
  5. Uygun bir kabın içerisinde krema yumurta ve tuzu çırpalım ıspanaklı harcın üzerine ek edip karıştıralım.
  6. Yumuşayan milföyü un serdiğimiz tezgaha alıp üzerine de hafif un serperek oklava ya da merdane ile inceltelim tereyağı ile yağladığımız tart kalıbına milföy hamurunu alıp elinize bastıralım, kenarda kalan fazlalıkları oklava yardımı ile keselim.
  7. Kestiğimiz kesimleri da içine yerleştirelim ıspanaklı mantarlı harcı dökelim yayalım.
  8. Önceden ısıttığımız 200 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirelim. Fırından çıkarıp üzerine kaşar serpelim tekrar kaşarlar eriyip hafif kızarıncaya kadar pişirip. Birinci sıcağı çıktıktan sonra servis ederim. Afiyet olsun deneyeceklere kolay gelsin.

Milföy Tabanlı Ispanaklı Mantarlı Kiş Çok Pratik Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kışlık Yeşil Fasülye (Derin Dondurucu)
Dışarda Pizza Yemeyi Bıraktıracak Pizza Tarifi (Videolu)
Dede Baba Pastası (Kars)
Elmalı Kereviz Salatası
Dağ Eriği Ekşili Köfte (Kızılcaham Yöresi)
Portakal Soslu Kek
Hdabla | © 2025 |