Frında Soslu Palamut Balığı

Frında Soslu Palamut Balığı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kilo palamut balığı
Sosu için;
- 2 diş sarımsak
- 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 2 silme tatlı kaşığı tuz
- Yarım limon suyu
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
Frında Soslu Palamut Balığı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel balıkları yıkayıp ve temizleyip, yuvarlak biçimde bir parmak kaldığında kestim ve daha sonra süzgeçten bütün suyunu salmasını bekleyin.
- O sıradada sosunu derin bir kabın içerisine hazırladım.
- Bütün gereçleri karıştırarak bu ortada sarımsakları ezerek ekledim.
- Daha sonra balıkları sosla karıştırıp düzgünce ,hafif yağladığım fırın tepsime dizin.
- 200 dereceli evvelce ısıtılmış fırında üzeri düzgünce kızarana kadar yaklaşık 35 dk kadar fırında bekletim.
- Gerçekten çok lezzetli oldu kaldı ki ben fazla balık seven biri değilim ben bile bu halde tepsinin tabanını sıyırdım abartısız inanın ki😊.
Frında Soslu Palamut Balığı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





