Frında Soslu Palamut Balığı

Frında Soslu Palamut Balığı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 kilo palamut balığı

Sosu için;

  • 2 diş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 2 silme tatlı kaşığı tuz
  • Yarım limon suyu
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ

Frında Soslu Palamut Balığı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel balıkları yıkayıp ve temizleyip, yuvarlak biçimde bir parmak kaldığında kestim ve daha sonra süzgeçten bütün suyunu salmasını bekleyin.
  2. O sıradada sosunu derin bir kabın içerisine hazırladım.
  3. Bütün gereçleri karıştırarak bu ortada sarımsakları ezerek ekledim.
  4. Daha sonra balıkları sosla karıştırıp düzgünce ,hafif yağladığım fırın tepsime dizin.
  5. 200 dereceli evvelce ısıtılmış fırında üzeri düzgünce kızarana kadar yaklaşık 35 dk kadar fırında bekletim.
  6. Gerçekten çok lezzetli oldu kaldı ki ben fazla balık seven biri değilim ben bile bu halde tepsinin tabanını sıyırdım abartısız inanın ki😊.

Frında Soslu Palamut Balığı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Patatesli El Açması Börek
Pankek
Kinoadan Sağlıklı Ve Lezzetli Kısır
Ceviz Kurabiye
Vitamin Deposu Tavuk Bowl
Yufkadan Hızlı Lahmacun
Hdabla | © 2024 |