Kaptan’dan Enfes Kıymalı Erişteli Mercimek Yemeği

Kaptan’dan Enfes Kıymalı Erişteli Mercimek Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram yemeklik yağsız kıyma
- 2 su bardağı yeşil mercimek
- 1 adet orta uzunluk kuru soğan
- 1 adet orta uzunluk patates
- 2 adet orta uzunluk havuç
- 1 orta diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
- 6-7 bardak kaynamış su
Kaptan’dan Enfes Kıymalı Erişteli Mercimek Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mercimekleri yıkayalım ve suda 2 saat bekletelim.
- Diğer materyalleri yıkayıp küçük küp küp doğrayalım.
- Öncelikle kıymayı zeytinyağında az bir ölçü fazla kurutmadan kavuralım, 5 dk soğan ve sarımsağı kavurmaya devam edelim, salçayı ekleyelim.
- Diğer materyalleri sırasıyla ekleyelim. Havuç, patates, 2 şer dk.
- Mercimekleri süzüp ekleyelim ve karıştıralım, 5 dk. Üzerine eristeleri ekleyelim.
- Baharatları ekleyelim.
- Üzerine gereğince su koyalım. Düdüklü yerine olağan tencerede pişirmek daha uygun. Zira mercimek ve erişte çok fazla su çekiyor ve çabucak susuz kalıyor. Bu yüzden bir kaç kez su ekleme muhtaçlığı olabilir.
- Mercimek ve erişteler piştiğinde altını kapatalım, bu yaklaşık 35-40 dk sürebilir.
- İlk pişirme sonrasında dolaptan aldığımızda ısıtırken yarım bardak su eklemesi yaparak daha sonra bir taşım kaynatarak biraz sulu kıvamında servis edilebilir.
Kaptan’dan Enfes Kıymalı Erişteli Mercimek Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



