Elmalı Tatlı (Elmayı Bir De Böyle Deneyin)

Elmalı Tatlı (Elmayı Bir De Bu türlü Deneyin) Tanımı İçin Malzemeler

Elmalı karışım;

  • 5-6 adet elma
  • 1-2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı şeker

Hamur için;

  • Oda sıcaklığında 2 kaşık tereyağı
  • 2-3 kaşık sıvı yağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1-2 su bardağı un kontrollü

Elmalı Tatlı (Elmayı Bir De Bu türlü Deneyin) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur gereçlerin hepsi evvel sıvılar olmak üzere hepsi güzelce yoğurulur, bir hamur elde edilir bu hamur buzluğa konulur.
  2. Elmalar küp küp doğranır üzerine tarçın ve şeker konularak karıştırılır uygunca tereyağı ile yağladığımız tepsiye konur.
  3. 180 derecelik fırında pişirilir.
  4. 15 -20 dakika sonra fırından tepsiyi çıkartırız .
  5. Üzerinde buzluktaki hamuru rendeleriz tekrar fırına veririz, çekene kadar pişiririz.
  6. Dilediğimiz renge ulaştığımız vakit fırından çıkartırız.
  7. Üzerine pudra şekeri döküp soPuduğunda servis edebiliriz afiyet olsun.

Elmalı Tatlı (Elmayı Bir De Bu türlü Deneyin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Havuçlu Kereviz
Kabaklı Yulaf Omlet
Lokma Kadayıf
Borcamda Pratik Kumpir
Kuru Üzümlü Kek
Tavuklu Tirit
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet