Pancar Tarator

Pancar Tarator Tanımı İçin Malzemeler
- 3 şeker pancarı
- 2 orta uzunluk havuç
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 kepçe dolusu yoğurt (suyunu süzdürerek kullanın )
- Yarım çay bardağı mayonez
- 3 diş sarımsak
Süslemek için ;
- Portakal ve ceviz
Pancar Tarator Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabuklarını soyduğumuz pancar ve havuçları rendeleyip iki yemek kaşığı yağ ile soteliyoruz.
- Havuç ve pancarlar solunca altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Bu sırada bir bez torbasında suyunu süzdürdüğümüz yoğurda, mayonez, sarımsak ve tuzu ekleyip karıştırıp pancar ve havucu ekleyip karıştırıyoruz.
- Ben portakalı halka halka kesip taratoru üstüne koyup servis yapıyorum ,dilerseniz tabi küçük kaselerde yapabilirsiniz.
Pancar Tarator Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


