Portakallı Fındıklı Kakaolu Kek

Portakallı Fındıklı Kakaolu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı portakal suyu
  • 1 adet portakal
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı fındık kırığı
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Portakallı Fındıklı Kakaolu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yumurta ve toz şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
  2. Daha sonra sıvı yağ, süt, ve portakal suyu dökülerek çırpmaya devam edilir.
  3. Bir portakalın kabuğu içine rendelenir.
  4. Daha sonra un kakao vanilya ve kabartma tozu eklenerek karıştırılır.
  5. Karışıma fındık kırıkları eklenir. Spatula ile karıştırılır.
  6. Daha sonra yağlanıp unlanan kalıpa karışım dökülür.
  7. 180 derece evvelden ısıtılmış fırında 30- 35 dakika denetimli pişirilir. (ilk 20 dakika fırın kapağını açmayalım).
  8. Kürdan testi yaptığımız kekimizi soğumaya bırakalım.Deneyeceklere afiyet olsun.

Portakallı Fındıklı Kakaolu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pirinç Pilavı
Tiramisu
Bazlamadan Pizza Yapımı
Yulaflı Taşımalık Tost
Kahvaltıların Vazgeçilmezi Yufkadan Kavurmalı Çıtır Börek
Şehriyeli Pilav
Hdabla | © 2025 |