Pirinç Pilavı

Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı arpa şehriye
  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel sıvı yağını ve tereyağını tencere alalım.
  2. Ardından arpa şehriyeyi ekleyip güzelce kavuralım.
  3. Üstüne yıkadığımız pirinçleri dökelim ve 2 dakikada o denli kavuralım.
  4. Sonra tuzunu ekleyip suyunu ek edelim ve kaynamaya bırakalım kaynadıktan sonra kılık ateşte kapalı 15/20 dakika pişirelim.
  5. Pilavımız piştikten sonra servis tabağına allım afiyet olsun 😋😋😋.

Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Madam Kabak
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Puf Puf Poğaça
5 Dakikada Milföyden Gözleme (Videolu)
Tavuk Baget Ve Baharatlı Patates
Soğuk Yoğurtlu Mısır Çorbası
Makarna Salatası
Mantarlı Et Sote
Hdabla | © 2025 |