Yöresel Turşu Kavurma (Karadenize Ait Mutlaka Deneyin)

Yöresel Turşu Kavurma (Karadenize İlişkin Kesinlikle Deneyin) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet soğan ( bol soğanlı hoş oluyor)
  • 1 büyük yemek tabağı dolusu turşu (istediğiniz çeşit olur ben fasülye turşusuyla yaptım)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • İsteğe bağlı sarımsak
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Zeytinyağı

Yöresel Turşu Kavurma (Karadenize İlişkin Kesinlikle Deneyin) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce çokça soğanı yemeklik doğruyoruz ve güzelce pembeleşip soğanlar ölene dek zeytinyağında kavuruyoruz, bol soğan ve çokça kavurmak tanımın püf noktasıdır.
  2. Daha sonra salça ve baharatlar eklenip kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Sonrasında turşuyu ekleyip dağıtmayacak halde yavaşça karıştırmaya devam ediyoruz .
  4. Bir müddet kendi suyunu salıp çekene kadar bu formda kısık ateşte kavuruyoruz.
  5. En son sıcak su ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.

Yöresel Turşu Kavurma (Karadenize İlişkin Kesinlikle Deneyin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yoğurtlu Tavuklu Silor
Tavuk Kebabı
Eskişehir Bamya Çorbası
Kelepçeli Kalıpta Tiramisu
Sütsüz Basit Poğaça
Tavada Islak Kek
Hdabla | © 2025 |