Köfte

Köfte Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo dana kıyma
  • 1 adet büyük soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Kimyon

Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kıymamıza rendelenen soğanların suyu sıkılıp kıymaya karıştırılır.
  2. Yumurta ve galeta unuda eklenip yoğurulur.
  3. Sırasıyla biberler de küp küp doğranıp tuzu ve baharatları eklenir karıştırılır.
  4. Fırın kabımıza yağlı kağıt serilip hal verilip tepsiye dizilir 200 derece ısınan fırına köfteler pişene kadar bırakılır.

Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Islama Köfte
Yulaflı Omlet
Babağannuç (Abuğannuç) Antakya Vazgeçilmez Mezemiz
Mayasız Sebzeli Poğaça
Fındık Kremalı Kurabiye
Tavuklu Taze Fasulye
Hdabla | © 2025 |